Bescherm de ondergrond tijdens een verbouwing

Een verbouwing, veel mensen zitten erom te springen, maar er zijn natuurlijk ook aardig wat mensen die er tegenop zien. Maar waarom zie je er tegenop? Komt het doordat de bouwvakkers je tuin in- en uit lopen? Of dat het zware materieel je bestrating beschadigt? Er zijn veel redenen waarom mensen tegen een verbouwing opkijken. En dat terwijl je sommige dingen zó makkelijk af kan vangen. Zoals het beschermen van je erf of tuin! Maar hoe doe je dat dan?

Zet rijplaten in

Een rijplaat draagt haar steentje bij aan de bescherming van de ondergrond. De rijplaat komt in vele vormen en maten, maar de meest bekende is toch wel de traditionele rijplaat. Deze rijplaat is gemaakt van staal en zijn best wel zwaar. Je zag ze voorheen vaak op bouwsites, maar worden meestal niet meer hergebruikt. Dit komt omdat ze simpelweg te beschadigd zijn, ze last hebben van corrosie of omdat er gewoon niet meer naar omgekeken wordt. Bouwbedrijven zijn namelijk over het algemeen niet heel netjes op spullen die altijd buiten liggen. 

Verschillende soorten rijplaten

Zoals we al eerder hebben aangegeven; de rijplaat komt in veel soorten en maten. Zo heb je kunststof rijplaten, houten rijplaten, stalen rijplaten, maar ook composiet rijplaten! De kunststof rijplaat is licht van gewicht, maar ze verschuiven snel. De houten en stalen rijplaten kunnen met hun zware gewicht hoog belast worden, maar laten wel een beschadigde ondergrond achter. 

Maar wat als je nu van alle werelden het beste combineert? Een lichtgewicht rijplaat die duurzaam is en waar écht zwaar verkeer veilig overheen kan rijden? Dan kom je uit bij de composiet rijplaat. Ferex heeft een rijplaat van composiet vervaardigd; een lichtgewicht krachtpatser is. Deze plaat buigt mee en beschadigt de ondergrond niet. Zo bescherm jij de flora en fauna in je tuin of op je landgoed. Het mooie van deze rijplaat is dan ook nog eens dat je hem heel eenvoudig kunt hergebruiken! De voordelen op een rij:

  • Volledig recyclebaar na 15 jaar gebruik
  • Flora en fauna blijft behouden
  • Hoge belastbaarheid, tot wel 400 ton/m2

Hoe werkt het huren?

Bij een ‘simpele’ verbouwing laat je de composiet rijplaten gewoon afleveren. Maar als je een bakwagen hebt en je wil wat geld besparen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om ze zelf op te halen. Het bedrijf is ook leverancier voor diverse grote sectoren. Zoals de evenementenbranche, wegenbouw, waterbouw en ondergrondse infra. Allemaal sectoren, waarbij duurzaam gebruik van rijplaten van groot belang is! Daar helpt Ferex ook met totaaloplossingen voor de inrichting van de bouwplaats. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb