Dé woontrends van 2022

Inmiddels leven we alweer een paar maanden in 2022. Een tijd geleden waren de zwarte keukens, visgraat vloeren en stalen taatsdeuren helemaal in. Maar wat zijn nu eigenlijk de woontrends van 2022? We nemen ze met je door.

Zachte materialen en vormen

Deze trend was al opkomend in 2021, maar wordt dit jaar zeker doorgezet. De zachte en organische materialen zoals wol, fluweel en teddy zijn helemaal in. De stoffen zijn zacht en aaibaar. We zien deze stoffen op meubelstukken zonder scherpe hoeken. Zo zijn ronde stoelen, kussen en banken helemaal in.

Gewaagde kleuren

Na het tijdperk van zwarte keukens en natuurlijke kleuren, zien we nu steeds meer kleur. Gekleurde banken, stoelen, vazen en zelfs gekleurde kozijnen. Kies voor een felle pasteltint, een warme rode tint of een chocoladebruine tint.

Donker hout

In de afgelopen jaren zagen we veel eikenhout. Eikenhout moet nu plaats maken voor een donkerder kleur hout. Zoals net genoemd is donkerbruin een kleur die we nu veel zien. Hout geeft een warme uitstraling aan je interieur.

Technische snufjes

Nadat we door corona veel thuis hebben gezeten, zijn technische snufjes steeds meer in opkomst. Via speakers kunnen we liedjes opzetten of een film aanzetten. Vaak is de uitstraling van deze technische snufjes mooi, en past het goed in ons interieur.

Elektrische haarden

Elektrische haarden zijn steeds meer in opkomst. Door de stijgende gasprijzen en het afraden van houtstook, kiezen steeds meer mensen voor elektrisch. De elektrische haarden zijn de laatste jaren ook steeds mooier geworden. Combineer de televisie met een haard in bijvoorbeeld een tv meubel met elektrische haard.

Duurzame materialen

Duurzaamheid speelt al enige tijd een rol in onze samenleving. We zagen in 2021 steeds meer duurzame elementen in design interieurs, en deze trend blijft doorgaan. Vaak wordt er gekozen voor tweedehands meubilair, gecombineerd met duurzame en tijdloze stoffen.

Statement stukken

Een statement stuk is iets wat de aandacht trekt in je interieur. Dit kan een groot iets zijn zoals bijvoorbeeld een massief tv-meubel van natuursteen, maar dit kan ook iets kleins zijn. Denk dan aan een schilderij, een hertenkop aan de wand of een unieke stoel.