Het belang van gevelreiniging voor een stad als Utrecht

 

Utrecht staat bekend als het intieme alternatief van Amsterdam. Met haar gezellige, sfeervolle straatjes, historische gebouwen en bekende musea zoals het Spoorweg Museum en het Nijntje museum. Het is dan ook geen saaie stad! Om toeristen en dagjesmensen naar het stadscentrum te trekken, zijn er veel factoren die een rol spelen. Natuurlijk zijn de winkels zelf essentieel, maar ook de historische uitstraling van de panden moet behouden blijven. Daarom is reiniging van de gevels van tijd tot tijd van grote meerwaarde voor een stad als Utrecht.

Oorspronkelijke staat

Sommige gebouwen in Utrecht zijn al honderden jaren oud. Het is dan ook geen verrassing dat de verf op de gevels van kleur is veranderd. Gelukkig is het met een gevelreiniging mogelijk om de kleur van de gevels van eerder terug in hun oorspronkelijke staat te brengen. Deze aanpak vereist echter een bewuste aanpak. Vanzelfsprekend mag een dergelijke reiniging geen resten achterlaten en geen schade toebrengen aan de gevel. Daarom is het slim om dit door professionele reinigers te laten regelen. Op die manier weet je zeker dat het goed, maar ook op een milieuvriendelijke manier wordt gedaan.

Waarom is gevelreiniging belangrijk?

Als je kiest voor gevelreiniging, dan is dit meer dan alleen de originele kleur van de gevels terugkrijgen. Je kunt het ook inzetten voor andere doelen. Is er bijvoorbeeld graffiti op de muur gespoten? Of zit er veel mos op de gevels? Ook dan is gevelreiniging slim! Wat voor soort vuil er ook op de gevels zit; het is altijd slim om dit te laten verwijderen. Je zorgt daarmee niet alleen voor verbetering van de uitstraling van het pand, maar het is ook een vorm van preventief onderhoud.

Impregneren van gevels

Heb je het vuil van de gevels laten verwijderen? Laat het dan direct impregneren. Hierdoor wordt de gevel vochtwerend, hecht vuil zich veel minder gemakkelijk en wordt de levensduur van het gebouw verlengd. De gevelreinigers van Prova werken door heel Nederland en komen daarom graag bij je langs om je te adviseren over gevelreiniging Utrecht.