Wil je gaan sneeuwwandelen? 4 redenen waarom je vandaag nog moet boeken

Denk jij erover om te sneeuwwandelen? Dan weet je vast al dat dit met de Nederlandse winters lastig wordt. Als je wil gaan sneeuwwandelen dan moet de reis iets verder gaan. Toch kan dit al dichtbij; in Duitsland kun je bijvoorbeeld ook sneeuwwandelen. Maar als je voor het echte wintergevoel wil gaan, dan is een reis richting de Alpen een aanrader. 

Twijfel je nog of je een reis om te sneeuwwandelen wil boeken? We geven je in dit artikel 4 redenen waarom je vandaag nog een reis moet boeken.

1. Het is niet moeilijk

Als je kiest voor sneeuwwandelen dan ga je op een eenvoudige manier buiten de gebaande paden door besneeuwde gebieden wandelen. Hierdoor is sneeuwwandelen voor iedereen geschikt die van wandelen en van de sneeuw houdt. Het is eigenlijk de meest toegankelijke vorm van wintersport die je kunt vinden. 

2. Het gevoel van vrijheid

Zoals we al zeiden; als je gaat sneeuwwandelen dan doe je dit (het liefst) buiten de gebaande paden. Je doet dit daarom ook ver weg van het skigebied, waar het altijd vol is met toeristen. Tijdens het sneeuwwandelen ga je wandelen tussen besneeuwde bossen en hellingen. Ondertussen hoor je de sneeuw knisperen onder je sneeuwschoenen. Na je wandeling kom je aan op de bergtop en heb je een panoramisch uitzicht. Zo ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid.

3. Diverse niveaus 

Er zijn diverse niveaus als het gaat om sneeuwwandelen. Er zijn wandelingen waarbij je door het vlakke dal wandelt, maar ook waar je een besneeuwde top beklimt. Ook als het gaat om luxe zijn er verschillende keuzes: maak bijvoorbeeld een dagtocht vanuit een heerlijk hotel of ga voor een meerdaagse huttentocht. Er zit altijd wel iets voor jou bij.

4. Je hebt niet veel nodig

Bij een sneeuw wandelvakantie heb je weinig nodig. Je hebt natuurlijk wandelkleding en bergschoenen nodig, maar verder heb je alleen nog sneeuwschoenen nodig. Soms kun je die ook huren bij de plek van bestemming. Sneeuwschoenen zijn een belangrijke toevoeging aan je wandeloutfit. Het zijn eigenlijk een soort tennisrackets, die je bevestigt onder je wandelschoenen. Hierdoor zak je niet te ver in de sneeuw en heb je extra grip. 

Bonustip!

Volg een cursus waar je de basis leert voor de eerste zelfstandige stappen buiten de gebaande paden. Samen met NKBV reizen, organiseert 360° Explore deze populaire cursus. Wacht niet langer en boek snel!