Droom weg bij jouw nieuwe slaapkamer

Ben je van plan om jouw slaapkamer een make-over te geven? Dat snappen we! Er is namelijk een grote kans dat je in de slaapkamer de meeste tijd doorbrengt. Je slaapt er niet alleen, maar je rust er uit of je geniet van een luie zondagochtend. Daarom is het belangrijk om er een fijne plek van te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je straks jouw droomslaapkamer hebt? We geven je een aantal tips!

 

Tip 1. Zorg voor een stijl

De eerste stap is het bepalen van een stijl. Aan de hand van de gekozen stijl, kun je namelijk beter je nieuwe meubels, de kleuren en de juiste accessoires uitzoeken. Ga je bijvoorbeeld voor een romantische stijl, een luxe stijl of een Scandinavische stijl? Er is genoeg keuze, dus doe van te voren voldoende inspiratie op. Ga langs showrooms en kijk online op bijvoorbeeld Pinterest welke stijlen er allemaal zijn en welke bij jou passen.

 

Tip 2. Ga niet voor standaard verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van een (slaap)kamer. Het zorgt voor sfeer! Maar als je de verkeerde verlichting kiest, dan kan dit juist afbreuk doen aan je nieuwe slaapkamer. Kies daarom niet zomaar een lamp uit, maar kijk welke lamp in jouw kamer past. Kies je voor een hanglamp, een staande lamp of ga je toch liever voor iets unieks, zoals vloerverlichting?

 

Daarnaast kun je ook nog mooie nachtlampjes toevoegen. Speel hier vooral met de lampenkap, maar ook met de kleur van het licht. Kijk goed wat wel en niet past, zodat je slaapkamer er nog sfeervoller uitziet.

 

Tip 3. Voeg planten toe

Planten in de slaapkamer zorgen voor gezelligheid. Daarnaast is het ook een ideale manier om de lucht te filteren en te zuiveren. Je kunt kiezen voor een aantal kleine planten, maar je kunt ook kiezen voor een plantenjungle. Wat je ook kiest: je krijgt een extra mooie slaapkamer!

 

Tip 4. Niet onbelangrijk: kies een goed bed

Het grootste en belangrijkste meubelstuk in je slaapkamer is een bed. Je kunt een nieuw bed helemaal aanpassen aan jouw stijl. Kies je bijvoorbeeld voor een boxspring? Dan heb je een ruime keuze uit stoffen en kleuren. Maar om rug- en nekklachten te voorkomen, is een goed matras ook belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor medische matrassen voor rugklachten. Ideaal om straks lekker te slapen en weer uitgerust wakker te worden.

 

Tip 5. Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden

Is je slaapkamer op dit moment vaak wat rommelig? Dan heb je vast te weinig opbergmogelijkheden! Ga daarom voor meubels waar je die mogelijkheid wel hebt. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle poef met opbergruimte of een extra kledingrek. Dit zijn niet alleen mooie toevoegingen aan je slaapkamer, maar het is ook praktisch!