Thuis aan het werk en persoonlijke hygiëne: 4 tips

Sinds corona zijn we met z’n allen steeds meer thuis gaan werken. Hoewel we tegenwoordig weer meer naar kantoor gaan, blijft thuiswerken (vaak) mogelijk. Voor veel mensen is dit namelijk een fijne toevoeging aan hun werkweek: je wordt minder vaak gestoord door collega’s en je hoeft minder rekening met elkaar te houden op je werkplek. Maar als er dagen zijn dat je lekker thuis werkt, zorg je dan wel voor goede persoonlijke hygiëne? We geven je in dit artikel 4 tips, zodat dit net zo goed is als wanneer je naar kantoor gaat.

 

1. Voorkom gaatjes en tandplak

Als je thuis werkt, dan is het eenvoudig om later te starten met je persoonlijke hygiëne. Dit geldt dan ook voor tandenpoetsen. Maar wat nou als je zo lekker aan het werk bent, waardoor je vergeet om je tanden te poetsen? Niet handig; twee keer per dag je tanden poetsen is namelijk de norm en niet voor niets! Als je twee keer per dag je tanden poetst met een tandpasta die fluoride bevat, zorg je voor een goede mondhygiëne. Hierdoor is de kans groot dat je gaatjes voorkomt en tandplak een stuk minder wordt of zelfs helemaal voorkomt. Hierdoor voorkom je een extra bezoek aan de tandarts of Ede mondzorg Ede

2. Eet vis

Wist je dat voeding een bijdrage levert aan persoonlijke hygiëne? Zo blijkt uit onderzoek dat je door het regelmatig eten van vis minder transpireert en ruikt. Japan is hier een mooi voorbeeld van. Hier eten ze regelmatig (rauwe) vis en het blijkt dat ze minder tot niet naar zweet ruiken.

3. Schone kleren

Het komt je vast bekend voor: als je thuiswerkt, dan ben je al snel geneigd om niet te veel aandacht aan je kleding te besteden. Een simpel t-shirt en een joggingsbroek zijn vaak al genoeg. Daar is op zich niets mis mee, maar zorg er wel voor dat je hier niet in blijft hangen. Trek iedere dag een schoon t-shirt aan of je nu thuis werkt of naar kantoor gaat. Schone kleren zijn essentieel, omdat je vaak de nare geurtjes na verloop van tijd niet meer ruikt en je voelt je direct een stuk productiever. 

4. Vergeet niet te douchen

Of je nu naar kantoor gaat of thuis werkt: douche regelmatig. Je kunt wel denken dat een beetje deo wonderen verricht, maar het is wel zo fris om ook te douchen. Naast dat het fris is, zorgt het voor veel mensen er ook voor dat ze lekkerder in hun vel zitten. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb